Römertopf Římský hrnec s víkem extra velký Klassik přírodní®

Römertopf Římský hrnec s víkem extra velký Klassik přírodní®

ZNAČKA: Römertopf

Cena: 2464.00 CK

Originální římský hrnec Klassik německého výrobce RÖMERTOPF® je vysoce funkční pomocník k přípravě zdravých pokrmů i krásný kousek pro servírování z kuchyně rovnou na stůl. Dvojdílný pekáč ze speciální pálené hlíny vám umožní upéci šťavnatou pečeni, dozlatova vypečené kuře s jarní zeleninou, rybí a zeleninové pokrmy, zapečené těstoviny, různé nákypy či populární ovocný crumble. To vše v jediné nádobě, díky čemuž šetříte čas strávený vařením a následným mytím nádobí.

Tajemství přípravy pokrmů v římském hrnci tkví v uvolňování horké páry během pečení. Trik spočívá v namočení víka před samotným pečením na cca 15 minut do studené vody. Díky tomu lze připravovat pokrmy téměř či zcela bez tuku, jelikož se přirozeně pečou / dusí ve vlastní šťávě. Spodní část pekáče je ošetřena neporézní glazurou, která během dlouhého, pozvolného pečení uchovává v nádobě potřebnou vlhkost. V nádobě se koncentrují všechny chutě a aromata a je zachováno maximum vitamínů a minerálů. Díky glazované části se pekáč velmi snadno čistí, je odolný vůči bakteriím a nežádoucím pachům.

Šetřete kalorie i čas strávený v kuchyni! Příprava pokrmů v římském hrnci i jeho údržba je opravdu snadná. Výborné tepelné vlastnosti zaručují, že při servírování na stole zůstává jídlo dlouho teplé. Římský hrnec je nepřehlédnutelným doplňkem vaší kuchyně či jídelny, který můžete při správném zacházení používat celý život, den co den.

  • Pečení, vaření a dušení na přírodní bázi
  • Zdravá příprava pokrmů s minimem tuku či zcela bez něj
  • Uchovává všechna aromata, chutě, vitamíny i minerály
  • Vyrobeno ze speciální pálené hlíny
  • Čistě přírodní materiál má perfektní funkční vlastnosti
  • Neobsahuje žádné škodlivé chemické látky
  • Hluboký spodní díl a vysoké víko s dekorativním reliéfem
  • Pro veliké porce pokrmů bez rizika přichycení na horní straně
  • Robustní provedení, perfektně rozvádí i udržuje teplo
  • Lze používat také v mikrovlnné troubě např. pro ohřívání jídla
  • Víko bez glazury umožňuje přípravu pokrmů v horké páře / ve vlastní šťávě
  • Glazovaná spodní část je odolná vůči bakteriím a pachům
  • Porézní glazura udržuje v nádobě potřebnou vlhkost
  • Šťavnatější, jemnější pokrmy oproti přípravě v neglazovaném pekáči
  • Glazura je 100% zdravotně nezávadná
  • Pekáč se velmi snadno čistí
  • Lze mýt v myčce nádobí
  • Při správném používání celoživotní trvanlivost
  • Originál, made in Germany
  • Návod k použití římského hrnce:

  • Pekáč s poklicí před prvním použitím řádně omyjte a osušte.
  • Před každým použitím namočte neglazované víko pekáče na 10 až 20 minut do studené vody. Po vyjmutí z vody víko otřete a glazovanou spodní část pekáče naplňte připravenými surovinami.
  • Pekáč s poklicí vždy vkládejte do studené trouby. U elektrické trouby stačí nařídit příslušnou teplotu, u trouby plynové je nutné teplotu postupně zvyšovat. Pekáč se bude postupně zahřívat a potraviny se začnou péci.
  • Pokrmy se dusí ve vlastní šťávě pomocí horké páry, která se při procesu pečení uvolňuje z namočeného víka.
  • Glazovaná spodní část pekáče udržuje dostatečnou vlhkost v nádobě po celou dobu pečení. Pokrmy jsou šťavnaté a jemné.
  • V případě libového masa bez tuku doporučujeme přidání malého množství tekutiny, aby nedošlo k vysušení masa.
  • Doba pečení v římském hrnci bývá delší než v běžných nádobách, po celou dobu však není nutné do procesu pečení nijak zasahovat (dolévat tekutinu, obracet potraviny, míchat apod.). Pro ušetření energie i času můžete v hrnci současně připravovat pokrm včetně přílohy.
  • Římský hrnec lze používat pro ohřívání potravin v běžné i v mikrovlnné troubě – stačí opět jen namočit poklici.
  • Po vyjmutí pekáče (nebo víka) z trouby je nutné nádobu odkládat vždy na dřevěnou, silikonovou nebo látkovou podložku, nikdy na chladné místo nebo povrch. Náhlé ochlazení by mohlo způsobit prasknutí pekáče.
  • Nikdy pekáč nepokládejte na přímý plamen nebo elektrický sporák.
  • Pekáč myjte běžnými mycími prostředky, bez použití drsných žínek, drátků a hrubých prášků. Římský hrnec je vhodný do myčky nádobí.
  • Glazovaná spodní část pekáče není nepřilnavá, ale hladký povrch se velmi snadno čistí. Připečené pokrmy snadno odstraníte namočením pekáče na 30 minut do vody a následným očištěním houbičkou nebo kartáčkem.
  • Při skladování nikdy neuzavírejte hrnec poklicí (tu lze obrátit a hrnec vložit do ní).
  • Po častém používání vyčistěte pekáč ve vroucí octové vodě, v poměru 2/3 vod

    Römertopf Římský hrnec s víkem extra velký Klassik přírodní® e-shop >>


    Zákazníci, kteří si prohlíželi tento produkt si prohlíželi také:
    Römertopf Grilovací pekáč medium BBQ béžový ®

    Römertopf Grilovací pekáč medium BBQ béžový ®

    Grilovací pekáč německého výrobce RÖMERTOPF® z řady BBQ velikosti medium je ideální pr.. Více >>




    Römertopf Vertikální pekáč na kuře BBQ antracitový®

    Römertopf Vertikální pekáč na kuře BBQ antracitový®

    Vertikální pekáč na kuře XXL německého výrobce RÖMERTOPF® z řady BBQ vám umožní př.. Více >>