WÜSTHOF Špikovací nůž 12 cm Grand Prix II

WÜSTHOF Špikovací nůž 12 cm Grand Prix II

ZNAČKA: WÜSTHOF

Cena: 1249.00 CK

Špikovací nůž Grand Prix II je malý, lehký a všestranný nůž s jemným ostřím a středně špičatou čepelí. Hodí se pro špikování a přípravu masa, loupání, krájení, čištění, případně zdobení ovoce a zeleniny. Série Grand Prix II Vysoce funkční kované nože vyrobené v Solingenu Pro profesionální kuchaře a nadšence v kuchyni Ergonomická, protiskluzová rukojeť ze syntetiky Bezespárá, opatřená nerezovou aplikací s logem značky Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí pro dokonalou hygienu Použita špičková německá legovaná ocel X50CrMoV15 Mimořádné ostří, které se snadno udržuje Tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice Speciální proces broušení PEtec řízený počítačem Přesné ruční honování a leštění pro dokonalé ostří Přísná průběžná kontrola kvality, ostří kontrolováno laserem Standardní tvar záštity Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí Prodloužená záruka na výrobní a materiálové vady 15 let WÜSTHOF, to jsou nože vysoké kvality vyrobené s velkou péčí až do posledního detailu. Přesně tak, jak se od nožů ze Solingenu očekává. Moderní série nožů Grand Prix II, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15, zaujme jednoduchým čistým designem, kvalitou zpracování a následně pak vysokým komfortem použití. Rukojeť nožů Grand Prix II vyrobená z odolné syntetiky v černé barvě je velmi pohodlná na použití nejen pro svůj ergonomický tvar, ale také pro protiskluzový povrch použitého materiálu. Ten snese mytí v myčce nádobí, pro zachování kvality ostří však doporučujeme ruční mytí, které je pro kvalitní nože vhodnější. Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF řízený počítačem slouží k tomu, aby byly nože perfektně ostré. Počítač za pomoci laseru proměří ostří nože a zadá robotu informace k perfektnímu nabroušení. Počítačová podpora výroby tak přináší nožům extrémně vysoký počáteční řezný výkon (po celé délce ostří) a jeho dlouhou životnost. Kvalita ostří je vysoká a co je důležité, snadno obnovitelná. Použité technologie a materiály K výrobě nožů WÜSTHOF je používána vysoce kvalitní německá ocel X50CrMoV15, jež má cca 0,5 procent uhlíku a jako legovací prvky chrom, molybden a vanad. Díky přidanému chromu je korozivzdorná, což je u kuchyňských nožů žádoucí. Z ocelového pásu kováním v zápustce vznikají precizní čepele. Ty jsou kaleny 15 minut při teplotě 1070 °C a posléze se ve dvou minutách prudce ochlazují na 60 °C. Následným popouštěním (proces pomalého ohřátí materiálu na teplotu 200 °C po dobu 45 minut) se čepel zbavuje vnitřního pnutí a stabilizuje se její martenzitická struktura. Čepel tak získává optimální požadovanou tvrdost 58° Rockwella a vyšší houževnatost. Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF s názvem PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří. Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou řízeny a kontrolovány počítači. Výhodou tohoto postupu je přesná geometrie po celé délce ostří, pozoruhodný a extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože,…

WÜSTHOF Špikovací nůž 12 cm Grand Prix II e-shop >>


Zákazníci, kteří si prohlíželi tento produkt si prohlíželi také:
WMF Nůž na sýr Profi Plus 15 cm

WMF Nůž na sýr Profi Plus 15 cm

Pod sérií "Profi Plus" se skrývá přes 100 různých pomocníků do kuchyně, které dostojí i .. Více >>




KitchenAid Loupací nůž 7,5 cm Professional

KitchenAid Loupací nůž 7,5 cm Professional

Nože a bloky KitchenAid K tomu vytvořit perfektně vypadající pokrm je nezbytné dokonale zvlád.. Více >>