WÜSTHOF Špikovací nůž 12 cm Grand Prix II

WÜSTHOF Špikovací nůž 12 cm Grand Prix II

ZNAČKA: WÜSTHOF

Cena: 1249.00 CK

Špikovací nůž Grand Prix II je malý, lehký a všestranný nůž s jemným ostřím a středně špičatou čepelí. Hodí se pro špikování a přípravu masa, loupání, krájení, čištění, případně zdobení ovoce a zeleniny.

Série Grand Prix II

  • Vysoce funkční kované nože vyrobené v Solingenu
  • Pro profesionální kuchaře a nadšence v kuchyni
  • Ergonomická, protiskluzová rukojeť ze syntetiky
  • Bezespárá, opatřená nerezovou aplikací s logem značky
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí pro dokonalou hygienu
  • Použita špičková německá legovaná ocel X50CrMoV15
  • Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
  • Tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice
  • Speciální proces broušení PEtec řízený počítačem
  • Přesné ruční honování a leštění pro dokonalé ostří
  • Přísná průběžná kontrola kvality, ostří kontrolováno laserem
  • Standardní tvar záštity
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Prodloužená záruka na výrobní a materiálové vady 15 let
  • WÜSTHOF, to jsou nože vysoké kvality vyrobené s velkou péčí až do posledního detailu. Přesně tak, jak se od nožů ze Solingenu očekává. Moderní série nožů Grand Prix II, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15, zaujme jednoduchým čistým designem, kvalitou zpracování a následně pak vysokým komfortem použití.

    Rukojeť nožů Grand Prix II vyrobená z odolné syntetiky v černé barvě je velmi pohodlná na použití nejen pro svůj ergonomický tvar, ale také pro protiskluzový povrch použitého materiálu. Ten snese mytí v myčce nádobí, pro zachování kvality ostří však doporučujeme ruční mytí, které je pro kvalitní nože vhodnější.

    Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF řízený počítačem slouží k tomu, aby byly nože perfektně ostré. Počítač za pomoci laseru proměří ostří nože a zadá robotu informace k perfektnímu nabroušení. Počítačová podpora výroby tak přináší nožům extrémně vysoký počáteční řezný výkon (po celé délce ostří) a jeho dlouhou životnost. Kvalita ostří je vysoká a co je důležité, snadno obnovitelná.

    Použité technologie a materiály

    K výrobě nožů WÜSTHOF je používána vysoce kvalitní německá ocel X50CrMoV15, jež má cca 0,5 procent uhlíku a jako legovací prvky chrom, molybden a vanad. Díky přidanému chromu je korozivzdorná, což je u kuchyňských nožů žádoucí.

    Z ocelového pásu kováním v zápustce vznikají precizní čepele. Ty jsou kaleny 15 minut při teplotě 1070 °C a posléze se ve dvou minutách prudce ochlazují na 60 °C. Následným popouštěním (proces pomalého ohřátí materiálu na teplotu 200 °C po dobu 45 minut) se čepel zbavuje vnitřního pnutí a stabilizuje se její martenzitická struktura. Čepel tak získává optimální požadovanou tvrdost 58° Rockwella a vyšší houževnatost.

    Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF s názvem PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří. Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou řízeny a kontrolovány počítači. Výhodou tohoto postupu je přesná geometrie po celé délce ostří, pozoruhodný a extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože, srovnatelný s ostrou břitvou, a v neposlední řadě dlouhá životnost ostří.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Standardní záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu s protiskluzovým povrchem, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Bezespárý design a dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují hygienické normy.

    Broušení nožů WÜSTHOF

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit, protože se po delším užívání ztupí. K udržení a oživení ostří slouží chromované ocílky, pro broušení nožů pak doporučujeme brusné kameny WÜSTHOF. Pro méně zkušené máme v nabídce i brousky se snazší obsluhou. Postačí několikrát opatrně protáhnout nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.

    Společnost Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG byla založena v Solingenu již v roce 1814 a během dvě stě let její existence se ve vedení vystřídalo již sedm generací rodiny Wüsth

    WÜSTHOF Špikovací nůž 12 cm Grand Prix II e-shop >>


    Zákazníci, kteří si prohlíželi tento produkt si prohlíželi také:
    WÜSTHOF Loupací nůž 7 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Loupací nůž 7 cm Grand Prix II

    Loupací nůž Grand Prix II je malý, lehký, praktický nůž se zakřivenou čepelí rovného .. Více >>




    WÜSTHOF Nůž na chléb 23 cm Grand Prix II

    WÜSTHOF Nůž na chléb 23 cm Grand Prix II

    Nůž na chléb Grand Prix II je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří kr.. Více >>